2019. gada 7. maijā, pēc Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskās bibliotēkas Austrijas bibliotēkas ielūguma, LU Akadēmiskajā bibliotēkā viesojās 23 studenti un pasniedzēji no Joanneum Profesionālās augstskolas (Fachhochschule Joanneum)

Fachhochschule Joanneum ir valsts augstskola Austrijā, kura dibināta 1995.gadā.  Šobrīd tajā studē ap 4200 studentiem un strādā ap 650 darbinieku. Augstskola piedāvā studiju kursus ekonomikā, biznesa vadībā, tehnoloģijās, veselības zinātnēs, arhitektūrā un sociālajās zinātnēs trīs vietās Štīrijā: Grācā (Graz), Kapfenbergā  (Kapfenberg) un Bad Glaihenbergā (Bad Gleichenberg). Fachhochschule Joanneum ir otra lielākā Austrijas lietišķo zinātņu augstskola un stabili katru gadu ierindojas starp 20 labākajām Austrijas augstskolām.
Austrijas bibliotēkas un Šveices lasītavas vadītāja Ņina Kočetkova austriešu studentiem sniedza īsu ieskatu Latvijas un Rīgas vēsturē un kultūrā, iepazīstināja delegāciju ar LU Akadēmiskās bibliotēkas seno vēsturi, kā arī informēja par Austrijas bibliotēkas aktīvo darbību Austrijas kultūrmantojuma popularizēšanā Latvijā un kontaktu veidošanā ar Austrijas augstākajām mācību, zinātniskajām un kultūras iestādēm. 
Starpkultūru dialoga centra vadītāja Linda Eltermane viesus iepazīstināja ar vairākām centra struktūrvienībām, kuras darbojas bibliotēkā – Ukrainas, Kazahstānas un Azerbaidžānas informācijas centriem. Studenti un pasniedzēji bija pārsteigti par informācijas resursiem, kurus piedāvā centri, un ir pieejami ikvienam interesentam, kā arī augsti novērtēja nozīmīgo darbu, kas tiek veikts bibliotēkā starpkultūru dialoga jomā.
LU Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkas darbinieki iepazīstināja Joanneum Profesionālās augstskolas pārstāvjus ar bagātajiem latviešu literatūras krājumiem, bet Rokrakstu un reto grāmatu nodaļas vadītāja Aija Taimiņa - ar vissenākajiem dokumentiem sākot no 13. gadsimta, kas glabājas LU Akadēmiskās bibliotēkas krājumā. Viesi ar interesi aplūkoja cauri gadsimtiem saglabātos dārgumus un norādīja, ka bibliotēka var lepoties ar tik vērtīgu kolekciju. Austriešu studenti un pasniedzēji aplūkoja arī izstādi “2018. gads Latvijas grāmatniecībā” un fotoizstādi “Kazahstāna aicina”.
LU Humanitāro zinātņu fakultātes Ģermānistikas nodaļas profesore un Austrijas bibliotēkas zinātniskā konsultante Tatjana Kuharenoka informēja viesus par LU studiju virzieniem un programmām.

Dalīties