2019. gada 28. maijā Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā bibliotēkā Austrijas bibliotēkas Rīgā pasākumu ietvaros notika pazīstamās austriešu rakstnieces Evas Rosmanes (Eva Rossmann) jaunākā kriminālromāna “Im Netz” (“Tīklā”) autorlasījums.

Tikšanās ar rakstnieku - lasītājiem, detektīvromanu cienītājiem, ir vienmēr liels prieks. Tikšanās ar tik spilgtu personību kā Eva Rosmane ir divkāršs prieks. Eva Rosmane raksta par aktuālām sabiedriski politiskām tēmām, kas padara viņas romānus par īpaši aizraujošiem. Autores vairāku kriminālromānu varonēm, Vīnes žurnālistei Mirai Valenskai un viņas draudzenei, Bosnijas izcelsmes apkopējai Vesnai Krainerei, piemīt īpašas spējas noskaidrot patiesību.
Pasākuma gaitā rakstniece Eva Rosmane un tulkotāja Aija Jakoviča, Latvijas Raksnieku savienības biedre, lasīja fragmentus no jaunākā kriminālromāna “Im Netz” (“Tīklā”) vācu un latviešu valodā.
Klātesošos ar uzrunām sveica Austrijas Republikas vēstniece Latvijā Stella Avallone un LU Humanitāro zinātņu fakultātes Ģermānistikas nodaļas profesore, Austrijas bibliotēkas un Šveices lasītavas zinātniskā konsultante Tatjana Kuharenoka. Pasākumu vadīja Austrijas bibliotēkas un Šveices lasītavas vadītāja Ņina Kočetkova.
Pasākuma viesus un organizatorus priecēja Šveiciešu biedrības Baltijā Goda prezidenta Ērika Grūbela un pazīstamā, ilggadīgā Latvijas Nacionālā orķestra vadošā vijolnieka Reiņa Galenieka muzikālo dāvanā - vizuāli muzikālais priekšnesums. 
LU Akadēmiskās bibliotēkas Austrijas bibliotēka sirsnīgi pateicas Austrijas Republikas vēstniecībai Latvijā, īpaši vēstniecei Stellai Avallonei, par Evas Rosmanes lasījuma vakara  finansiālo  atbalstu, kā arī profesorei Tatjanai Kuharenokai, tulkotājai Aijai Jakovičai par palīdzību pasākuma organizēšanā, izpilddirektoram Valdim Mazulim  par tehnisku atbalstu. Sirsnīgs paldies kolēģēm Vijai Francei, Ingunai Mīlgrāvei un Ilgai Gūtmanei un mūsu pasākuma brīnišķīgajai publikai. 
 

Dalīties