2019. gada 14. jūnijā Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskās bibliotēkas Ukrainas Informācijas centrā notika tikšanās ar ukraiņu žurnālistu, rakstnieku un literatūrzinātnieku Oļegu Kudrinu.

Oļegs Kudrins dzimis 1964. gadā, Odesā. Viņš ir vairāku žurnālistikas un literāro prēmiju laureāts. Šobrīd O.Kudrins ir Ukrainas Nacionālās informācijas aģentūras "Ukrinform" korespondents Baltijas valstīs. Viņš dzīvo un strādā Rīgā, kā arī aktīvi iesaistās ukraiņu kopienas aktivitātēs.
Tikšanās laikā LU Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere pastāstīja par bibliotēkas seno un notikumiem bagāto vēsturi un vērtīgajiem krājumiem. Direktore iepazīstināja Oļegu Kudrinu ar Ukrainas Informācijas centra dibināšanas vēsturi, darbības mērķiem un tā ietvaros rīkoto plašo pasākumu programmu. Žurnālista interesi raisīja Ventas Koceres veiktie ilggadējie un apjomīgie pētījumi par latviešiem Ukrainā un latviešu-ukraiņu sakariem. Oļegs Kudrins augsti novērtēja nozīmīgo darbu, kas tiek veikts, attīstot sadarbību starp Latviju un Ukrainu izglītības, zinātniskās un kultūras informācijas sfērā, kā arī unikālo Ukrainas Informācijas centra krājumu, kas ietver vairāk nekā 3 000 grāmatu, periodisko izdevumu un audiovizuālo materiālu eksemplāru.
Starpkultūru dialoga centra vadītāja Linda Eltermane pastāstīja par pārējām Starpkultūru dialoga centra apakšstruktūrām, kuras darbojas bibliotēkā – Austrijas bibliotēku un Šveices lasītavu, Gruzijas, Uzbekistānas, Azerbaidžānas, Kazahstānas, Baltkrievijas informācijas centriem un Eiropas dokumentācijas punktu, kā arī iepazīstināja viesi ar Starpkultūru dialoga centra darbības virzieniem un mērķiem. Tika apspriesti Starptautiskā jauno bibliotekāru foruma “Bibliotēka: uzlādējam baterijas” ("Library: Reload"), kas norisinājās 11. un 12. aprīlī Harkovā, Ukrainā, un kurā ar referātu “LU Akadēmiskās bibliotēkas Starpkultūru dialoga centrs kā bibliotēkas promocijas rīks” piedalījās Starpkultūru dialoga centra vadītāja Linda Eltermane, rezultāti.
Ukrainas Informācijas centrs ir dibināts 2004. gadā, pamatojoties uz sadarbības līgumu starp Ukrainas vēstniecību Latvijā un Latvijas Akadēmisko bibliotēku. Centrs veic krājuma veidošanu un lietotāju apkalpošanu, veido kontaktus un paplašina sadarbību ar Ukrainas augstākajām mācību, zinātniskajām un kultūras iestādēm, izstrādā zinātniskos projektus ar partnerinstitūcijām, informē sabiedrību par Ukrainas vēsturi, zinātni, kultūru, literatūru, organizējot seminārus, konferences, izstādes, grāmatu prezentācijas un citus pasākumus, un veicina Latvijā dzīvojošās ukraiņu kopienas integrāciju. Kopš 2016. gada parakstīti sadarbības memorandi starp LU Akadēmisko bibliotēku un Latvijas Ukraiņu biedrību apvienību, biedrību “Latvijas Ukraiņu kongress” un  Rīgas Ukraiņu vidusskolu.
 

Dalīties