Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas (LU AB) Starpkultūru dialoga centrs un Azerbaidžānas Republikas vēstniecība Latvijā aicina LU studentus un visus interesentus uz bezmaksas azerbaidžāņu valodas nodarbībām, kas norisināsies Azerbaidžānas Informācijas centrā. Nodarbības norisināsies divas reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 18-30 LU Akadēmiskās bibliotēkas Azerbaidžānas Informācijas centrā (Rīgā, Rūpniecības iela 10, 404.kab.). Pirmā nodarbība notiks jau 5. septembrī.

Azerbaidžāņu valodas nodarbības var apmeklēt gan interesenti bez priekšzināšanām, gan tie, kuriem jau ir valodas bāze, jo ir plānotas vairākas nodarbību grupas. Valodas apmācības ir bezmaksas un tās papildinās atsevišķas nodarbības par Azerbaidžānas kultūru.
2018. gada novembrī ar Azerbaidžānas Republikas vēstniecības Latvijā atbalstu notika pirmā azerbaidžāņu valodas nodarbība, un pēc pirmā studiju gada var droši apgalvot, ka aizsāktais projekts ir veiksmīgs – divas reizes nedēļā Azerbaidžānas Informācijas centrs pulcē interesentu grupu, kura vēlas apgūt azerbaidžāņu valodu un iepazīties ar šīs valsts kultūru.
Azerbaidžānas Republikas vēstnieks Latvijā Dživanširs Ahundovs norādīja: “Mēs ļoti vēlamies, lai arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju iepazīst Azerbaidžānas bagāto kultūru, bet uz doto brīdi, diemžēl, tikai daži azerbaidžāņu literārie darbi ir tulkoti latviešu valodā. Tāpēc mēs ceram, ka azerbaidžāņu valodas nodarbības LU Akadēmiskajā bibliotēkā ne tikai iepazīstinās latviešus ar mūsu valsts kultūru, bet arī izaudzinās jaunu tulkotāju paaudzi, kuri spēs tulkot azerbaidžāņu literāros darbus latviešu valodā un latviešu daiļdarbus - azerbaidžāņu valodā.” Vēstnieks piebilda, ka zinot azerbaidžāņu valodu, studenti kļūs konkurētspējīgāki darba tirgū, jo šī valoda nav Latvijā tik izplatīta, un viņi varēs turpināt apgūt arī turku valodu, kas ir radniecīga azerbaidžāņu valodai.

Lūgums visiem interesentiem pieteikties pa e-pastu linda.eltermane@lu.lv,  tālr. uzziņām - 29782761
 

Dalīties