2019. gada 30. oktobrī Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā bibliotēkā, festivāla “Österreich liest. Treffpunkt-Bibliothek” (Austrija lasa. Tikšanās vieta-bibliotēka) ietvaros notika tikšanās ar Austrijas Republikas vēstnieci Latvijā Stellu Avaloni (Stella Avallone), krājumu „Auf den Spuren Maria Theresias – Frauen in Mitteleuropa heute“, “The Role of Women in Central Europe after EU Enlargement” prezentācija un apaļā galda diskusija „Sievietes loma sabiedrībā, zinātnē, literatūrā un mākslā“

Stella Avaloni sāka strādāt  1985. gadā Austrijas Republikas Ārlietu federālajā  ministrijā,  pakāpeniski veidojot savu diplomātisko karjeru. Viņa bija atašejs Austrijas vēstniecībā Maskavā, PSRS, kultūras atašejs Austrijas ģenerālkonsulātā Bratislavā un kopš 1993. gada Austrijas vēstniecības  Slovākijā kultūras centra vadītāja, Austrijas Kultūras foruma Milānā, Itālijā vadītāja.
No 2009. līdz 2014.gadam - Austrijas vēstniecības Polijā  Misijas vadītāja vietniece.  Vadīja dažādas attīstības sadarbības nodaļas Austrijas Eiropas, integrācijas un ārlietu federālās ministrijas Attīstības sadarbības departamentā. 
Kopš 2018.gada 28. augusta V. E. Stella Avalone ir Austrijas Ārkārtējā  un pilnvarotā vēstniece Latvijā ar rezidenci Vīnē.
 Stella Avalone piedalījusies vairāku konferenču organizēšanā: par sieviešu tiesībām Eiropā un drošību žurnālistikā. Pasākumā vēstniece iepazīstināja ar  izdotiem krājumiem  „Auf den Spuren Maria Theresias – Frauen in Mitteleuropa heute“, “The Role of Women in Central Europe after EU Enlargement” un dalījās ar savu sadarbības pieredzi ar vairāku valstu sieviešu tiesību organizācijām.
Pasākuma otrajā daļā notika apaļā galda diskusija „Sievietes loma sabiedrībā, zinātnē, literatūrā un mākslā “, kurā dalījās ar savām domām dažādu nozaru pētnieki un eksperti. Laima Lupiķe, Rīgas pašvaldības Sadraudzības pilsētu nodaļas vadītāja, pastāstīja par sadarbību  ar kolēģēm no citām valstīm, ka arī par nevalstiskās labdarības organizācijas Zonta International darbību Latvijā. Sadarbībā ar pašvaldībām Zonta International organizē konferences par sieviešu lomu sabiedrībā. Insa Krēmere (Insa Cremer), partijas PROGRESĪVIE pārstāve, pievērsa uzmanību dzimumu nevienlīdzības problēmām, kuras pastāv vēl šodien arī Latvijā. Šveiciešu māksliniece Petra Derkina (Petra Derkins) stāstīja, vai viegli būt radošai personībai šodien un apvienot savu daiļradi  ar ģimenes pienākumiem. 
Dr.phil Beata Paškevica, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Letonikas un Baltijas centra vadošā pētniece un  Dr. art Baiba Vanaga, Rundāles pils muzeja Mākslas pētniecības nodaļas vadītāja, kā arī  Latvijas Universitātes Humanitāro  zinātņu fakultātes Ģermānistikas nodaļas pārstāvji, asociētā profesore Tatjana Kuharenoka, doktorante Sandija Iesalniece, maģistrante Signe Viška
pastāstīja pasākumā klātesošajiem par austriešu, latviešu un baltvācu izcilo sieviešu likteņiem: māksliniecēm, rakstniecēm,  fotogrāfēm un režisorēm, kurām bija  vēlme un drosme realizēt savus talantus,  ne reti maksājot par to lielu cenu. Ivars Orehovs, LU Humanitāro Zinātņu fakultātes asociētais profesors, Sastatāmās valodniecības un tulkošanas nodaļas vadītājs, pauda savu viedokli par sieviešu lomu sabiedrībā un nobeigumā nolasīja interesantus citātus par sievietēm no vīriešu skatpunkta.
 Pasākuma viesi arī aktīvi piedalījās domu apmaiņā,  vakars noritējā interesantā gaisotnē.
Pasākumu organizēja  LU Akadēmiskās bibliotēkas Austrijas bibliotēka sadarbībā ar  Austrijas vēstniecību Latvijā un LU Humanitāro zinātņu fakultātes Ģermānistikas nodaļu.  
 

Dalīties