2020. gada 22. februārī Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā (LU AB) kazahu studenti-aktīvisti, kas studē vadošajās Latvijas universitātēs, ar Kazahstānas vēstniecības Latvijā atbalstu sarīkoja brīvprātīgā darba akciju, kas bija veltīta kazahu ievērojamā rakstnieka Abaja 175. gadadienai un Kazahstānas Brīvprātīgo gadam.

“Senākā bibliotēka Latvijā tika izvēlēta ar nodomu, jo LU Akadēmiskajā bibliotēkā atrodas Kazahstānas Informācijas centrs “Abajs”, kas tika atvērts pagājušā gada aprīlī,” stāsta Kazahstānas Republikas vēstniecības Latvijā pārstāvji.
LU AB Kazahstānas studenti veica telpu uzkopšanu, sakārtoja grāmatu fondus, palīdzēja izkārtot jauniegūtos informatīvos materiālus LU AB Eiropas dokumentācijas punktā, organizēja darba vietu Kazahstānas Informācijas centrā “Abajs”, padarot to ērtāku apmeklētājiem.
“Jauno aktīvistu plānos ietilpst vēl vairākas brīvprātīgās aktivitātes: piedalīšanās Rīgas Lielajā talkā, bezmaksas angļu valodas kursu organizēšana bērniem vienā no Rīgas internātskolām, mērķtiecīgas sociālās palīdzības sniegšana veciem cilvēkiem un invalīdiem u.tml.” norādīja Kazahstānas vēstniecības darbinieki.
2020. gads Kazahstānā ir oficiāli nosaukts par kazahu literatūras pamatlicēja, rakstnieka un apgaismotāja Abaja Kunanbajeva 175. dzimšanas dienas atceres gadu. Visa gada garumā Kazahstānā un citās valstīs notiks dzejniekam un komponistam veltīti pasākumi: zinātniskās konferences, lasījumi, grāmatu prezentācijas, koncerti, teātra un operas izrādes, radošie vakari u.c. Tāpat 2020. gads Kazahstānā ir nosaukts par Brīvprātīgo gadu ar devīzi “Mēs – kopā” , kura ietvaros Kazahstānā un visā pasaulē kazahu kopiena veic brīvprātīgas sociāli nozīmīgas aktivitātes.

Dalīties