2018. gada 29. maijā plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā ( Rīgā, Rūpniecības ielā 10) notiks Lietuvas zinātnisko grāmatu prezentācija un dāvinājuma svinīga nodošana bibliotēkai, kas veltīts Latvijas un Lietuvas simtgadei. Grāmatas pasniegs Vrubļevsku Lietuvas Zinātņu akadēmijas bibliotēkas direktors, Martīna Mažvīda prēmijas laureāts (2017) Dr.philol. Sigitas Narbutas.

Dāvināmo grāmatu klāstā ir daudz nozīmīgu enciklopēdisku izdevumu, piemēram, “Mažosios Lietuvos enciklopedija”, “Lietuvos istorija kiekvienam”,

“Lietuvos istorija: Enciklopedinis žinynas”, kā arī grāmatas par Lietuvas vēsturi, etnogrāfiju, literatūrzinātni un valodniecību, biobibliogrāfijas “Kristijonas Donelaitis”, “Tadas Vrublevskis”, “Jonas Basanavičius”, “Vincas Kudirka” u.c.

LU Akadēmisko bibliotēku un Vrubļevsku Lietuvas Zinātņu akadēmijas bibliotēku (dibināta 1912. gadā) vieno ilggadēja sadarbība un draudzība. Arī šis grāmatu dāvinājums – 75 izdevumi, nozīmīgi papildinās LU Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkas krājumu un būs ievērojams un mērķtiecīgs atbalsts Latvijas augstākajai izglītībai, zinātnei un kultūrai.

Dalīties