Valodnieka, dzejnieka un izcilā tulkotāja, Latvijas Universitātes profesora Valda Bisenieka 90. jubilejas un piemiņas gads ir īpašs arī Dantes Aligjēri biedrībai, kuras Goda biedrs viņš bija.

Valdis Bisenieks ir Mūžības ceļojumā uz skaisto Itāliju, kuras dzejas dižgara Dantes valodas burvību un dziļumu viņš meistarīgi prata atveidot latviešu valodā. Dantes Aligjēri “Dievišķā komēdija” un “Vita Nuova/Jaunā dzīve” Valda Bisenieka tulkojumā ir vadzvaigzne, kurai sekojot, mēs iepazīstam itāļu dzejas klasiku. Lasot “Svētā Franciska ziediņu” tulkojumu, bagātinām savu dvēseli ar cilvēcības un prieka eliksīru.
Dantes Aligjēri biedrības mākslinieki Aleksejs Naumovs, Jānis Strupulis, Vija Dzintare, Imants Ozoliņš, Laine Kainaize, Maira Veisbārde, Andris Bērziņš, Sarmīte Caune, Raimonda Strode, Lauma Palmbaha, Gunta Brakovska, Ieva Muzikante,  Tālivaldis Muzikants, Ligita Caune, Inese Sudare, Dzintars Adienis un fotogrāfs Jevgēnijs Pugins izstādi “Vita Nuova/Jaunā dzīve” veltījuši Valdim Biseniekam un Itālijai. Gleznas, grafikas, medaļas un fotogrāfijas ļauj sajust Itālijas īpašo gaismu, senās pilsētas un bagāto ainavu, vēstures un personību valdzinājumu. Mākslinieki rāda mākslas darbus, kurus iedvesmojis Valdis Bisenieks ― personība, draugs, laikabiedrs.
Izstāde skatāma līdz 2018.gada 9.novembrim 

Dalīties