13. novembrī plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā (Rīgā, Rūpniecības ielā 10) notiks 16. Latvijas medaļu mākslas triennāles atklāšana.

“Medaļa ir mūžīga. Celtnes pārvēršas drupās, sairst un sadeg papīrs, audekls un koks, izbalē krāsas, saplīst keramika un marmors, bet monētas un medaļas atrod zemē pat pēc tūkstošiem gadu,” saka izstādes organizatori.
Latvijas medaļu mākslas triennāles notiek regulāri reizi trijos gados kopš 1973. gada. Izstādē piedalīsies 22 Latvijas medaļu autori – Jānis Anmanis, Ģirts Burvis Andris Bērziņš, Arta Dumpe, Vija Dzintare, Velga Eizenberga, Ligita Franckeviča, Zigurds Galuns, Edgars Grīnfelds, Luīze Linde, Māra Mickeviča, Inese Nātriņa, Nikifs, Anna Otsolainena, Svetlana Saveļjeva, Nellija Skujeniece, Bruno Strautiņš, Jānis Strupulis, Antra Urtāne, Kornēlija Vītola, Valentīna Zeile un Gunta Zemīte.
Trīs jaunas medaļas – mūziķu portretus, no Parīzes atvedusi Valentīna Zeile. Izstādē piedalīsies 11 Vispasaules medaļu mākslas federācijas (FIDEM) biedri.
Pirmo reizi triennālē piedalīsies arī trīs Latvijas Mākslas akadēmijas studentes,  katra ar vairākiem darbiem, dažos no tiem ir kombinētie materiāli.
Ekspozīcijā būs redzami atšķirīgi veidoti darbi no dažādiem materiāliem – visvairāk bronza, bet būs arī porcelāns, sudrabs, akmens, polimēru māls, keramofikss, koks, misiņš, metālkaluma tehnika, papildus izmantots epoksīdu sveķis, stikls un akrils.
Triennāle būs skatāma līdz 14. decembrim.

Dalīties