Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas Starpkultūru dialoga centra vadītāja Linda Eltermane 2019.gada 11. un 12. aprīlī piedalījās 4. Starptautiskajā jauno bibliotekāru forumā “Bibliotēka: uzlādējam baterijas” ("Library: Reload") ar referātu “LU Akadēmiskās bibliotēkas Starpkultūru dialoga centrs kā bibliotēkas promocijas rīks”. Papildus dalībai forumā Linda Eltermane devās iepazinās ar V. Karazina Harkovas Nacionālo Universitāti un Ukrainas Nacionālās Jaroslava Gudrā Juridiskās universitātes Zinātnisko bibliotēku, kur dalījās pieredzē un apsprieda starptautiskās sadarbības iespējas.

11. un 12. aprīlī Linda Eltermane piedalījās 4. Starptautiskajā jauno bibliotekāru forumā “Bibliotēka: uzlādējam baterijas” ("Library: Reload"), kura plenārsēdē nolasīja referātu “LU Akadēmiskās bibliotēkas Starpkultūru dialoga centrs kā bibliotēkas promocijas rīks”. Forumu organizēja Ukrainas Bibliotekāru biedrības (UBB) Jaunatnes sekcija. Forumā piedalījās dalībnieki no Ukrainas, Baltkrievijas, Rumānijas un Latvijas. Tika nodibināti kontakti ar Harkovas, Kijevas, Ļvovas, Starobiļskas, Mikolajivas un citu Ukrianas bibliotēku speciālistiem.

9. un 10. aprīlī Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas Starpkultūru dialoga centra vadītāja iepazinās ar V. Karazina Harkovas Nacionālo Universitāti. Kopā ar universitātes Starptautisko attiecību departamenta vadītāja vietnieci un universitātes Mediju studijas direktoru Mihailu Procenko Linda Eltermane apmeklēja Starptautiskās partnerības centru un iepazinās ar tā darbību. Centrs iekļauj sevī vairākas struktūrvienības: Ukrainas - Polijas zinātnes un kultūras centru, Ukrainas - Izraēlas akadēmisko centru, Ukrainas - Vācijas akadēmisko centru, Ukrainas - Itālijas akadēmisko centru, Ukrainas - Frankofonijas akadēmisko centru un Ukrainas - Āfrikas kultūras centru. Pārrunu laikā ar centru vadītājiem, viņa izzināja centru darbības principus, mērķus, uzdevumus, mērķauditoriju un turpmākās attīstības plānus. Pārrunāja arī sadarbības iespējas.

11. aprīlī Linda Eltermane devās ar vizīti uz Ukrainas Nacionālās Jaroslava Gudrā Juridiskās universitātes Zinātnisko bibliotēku. Vizītes laikā viņa iepazinās ar bibliotēkas iekārtojumu, krājumu, darbību un jaunākajām attīstības tendencēm. Norisinājās pārrunas, kurās Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas Starpkultūru dialoga centra vadītāja un Ukrainas Nacionālās Jaroslava Gudrā Juridiskās universitātes Zinātniskās bibliotēkas direktore Nadežda Pasmora dalījās pieredzē un apsprieda turpmākās sadarbības iespējas.

12. aprīlī Linda Eltermane iepazinās ar izdevniecības “Ranok” vēsturi un darbību. “Ranok” ir izglītības, metodiskās un bērnu literatūras vietējā tirgus līderis.

Dalīties