2019. gada 17. augustā Latvijas Universitātes Akadēmiskā bibliotēkā (LU AB) ar krāšņiem priekšnesumiem uzstājās bērnu teātris-studija “Gunay” no Baku, Azerbaidžānas. Pasākumu organizēja LU AB sadarbībā ar Azerbaidžānas Republikas vēstniecību Latvijā un Baltijas valstīs dzīvojošo azerbaidžāņu koordinācijas padomi.

Viesus sveica Baku Mūzikas akadēmijas profesore Zumruda Dadašzade, kura pastāstīja par Azerbaidžānas bagātajām teātra tradīcijām un muzikālo kultūru, kā arī par teātra mākslas lomu jaunatnes estētiskajā izglītošanā.
Azerbaidžānas kultūras centra “Odžag” priekšsēdētājs Romāns Alijevs uzsvēra, ka šis pasākums ir ļoti svarīgs azerbaidžāņu tautas vēsturiskā un kultūras mantojuma popularizēšanai.
Baku bērnu teātra-studijas mākslinieciskā vadītāja Larisa Tarusova iepazīstināja viesus ar studijas darbību, tās panākumiem un turpmākajiem plāniem.
“Gunay” teātra-studijas jaunie mākslinieki prezentēja ainas no Uzejira Hadžibeli literārā darba “Arshin Mal Alan”, azerbaidžāņu komponistu dziesmas, nacionālās dejas un nolasīja dzejoļus par Azerbaidžānu un Baku. Publikas lielu interesi raisīja iestudējums «Üç Tonqal», kura pamatā ir azerbaidžāņu eposs “Mana vectēva Korkuda grāmata”.
Pasākuma noslēgumā Baltijas valstīs dzīvojošo azerbaidžāņu koordinācijas padomes loceklis Elnūrs Ragimovs izteica sirsnīgu pateicību teātra-studijas “Gunay” kolektīvam un novēlēja turpmākos panākumus viņu radošajā darbā.
Teatrālo pasākumu apmeklēja daudz bērnu un pusaudžu, kuriem bija unikāla iespēja iepazīt azerbaidžāņu bagātīgo kultūru un izbaudīt krāšņo muzikālo priekšnesumu. Pēc Baku teātra-studijas priekšnesumiem viesi devās uz LU AB Azerbaidžānas Informācijas centru, kur iepazinās ar tā darba virzieniem un mērķiem.
Baku bērnu teātra-studija “Gunay” tika uzaicināta un piedalījās starptautiskajā mākslas konkursā AMBERSTAR 2019 “Rīga-Stokholma-Rīga”, kurā ieguva Grand Prix balvu.

Dalīties