Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas Starpkultūru dialoga centra vadītāja Linda Eltermane 26. un 27. septembrī piedalījās Eiropas Komisijas organizētajā Eiropas dokumentācijas centru Viseiropas darba grupā informatīvo aktivitāšu jomā (EDC Pan-European Working Group on Outreach Activities). Papildus dalībai darba grupā Linda Eltermane devās ar vizīti uz Seviļas Universitāti un Seviļas Universitātes EDC, kur apmainījās ar pieredzi un apsprieda sadarbības iespējas.

Eiropas dokumentācijas centru Viseiropas darba grupā informatīvo aktivitāšu jomā piedalījās EDC pārstāvji no 23 Eiropas Savienības valstīm, Eiropas Komisijas (EK) spīkeris Alessandro Džordani un Eiropas Komisijas Europe Direct tīkla komunikācijas ģenerāldirektors Niklas Noaksons. 

Darba grupas plenārās diskusijas ietvaros EK spīkeris Alessandro Džordani un EK “Europe Direct” tīkla komunikācijas ģenerāldirektors Niklas Noaksons iepazīstināja dalībniekus ar Eiropas Komisijas jaunievēlētās prezidentes Urzulas fon der Leienes sešām politiskajām prioritātēm. Akadēmisko aprindu iesaistīšana debatēs par šiem pīlāriem ir EDC pamatuzdevums. 

26. septembrī Linda Eltermane piedalījās praktiskajā seminārā “No Labās prakses piemēriem uz rekomendācijām”, kurā tika apspriesti jautājumi par vietējo sadarbību ar citiem (ES) tīkliem, informatīvo aktivitāšu veicināšanu (sociālie mediji vai citi atbilstoši mediji) un par to, kā padarīt EDC informatīvās aktivitātes par saistošām un interaktīvām un kā EDC atbalstīt citu organizāciju pasākumus. Vēlāk darba grupa devās uz Seviļas Universitāti, kur iepazinās ar tās vadību un notikumiem bagāto vēsturi. Seviļas Universitāte dibināta 1505. gadā un ir viena no vecākajām augstākās izglītības iestādēm Eiropā. Šobrīd tajā studē vairāk nekā 70 tūkstoši studentu.

27. septembrī dienas pirmajā pusē Linda Eltermane kopā ar citiem darba grupas dalībniekiem devās uz Seviļas Universitātes Eiropas dokumentācijas centru, kur apmainījās ar pieredzi EDC darba organizēšanā. Seviļas Universitātes EDC norisinājās darba grupas praktiskais seminārs. Seminārā  “EDC loma debatēs par Eiropas nākotni” tika apspriests jautājums par akadēmisko aprindu iesaistīšanu debatēs par ES nākotni un pasākumu veidiem, kurus varētu organizēt EDC. Turpinājumā norisinājās praktiskais seminārs “Uzņemošo struktūru iesaistīšana”, kurā tika analizēts jautājums par lielāka atbalsta saņemšanu no uzņemošajām struktūrām (universitātēm) informatīvajām aktivitātēm.

Iegūtās zināšanas un pieredze tiks izmantota Latvijas Zinātņu Akadēmijas (LZA) Eiropas politikas pētījumu institūta (EPPI) EDC, kas tika atklāts LU Akadēmiskajā bibliotēkā 2019. gada 24. aprīlī saskaņā ar Sadarbības memorandu starp LZA EPPI un LU AB, darbības attīstībā.
 

Dalīties