2019. gada 4.novembrī Latvijas Universitātē (LU) par godu starptautiskajai Tolerances dienai notika Tolerances seminārs, kuru organizēja Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstniecība Latvijā sadarbībā ar LU Akadēmisko bibliotēku.

Pasākumu atklāja LU prorektore humanitāro un izglītības zinātņu jomā profesore Ina Druviete. Viņa skaidroja, ka iecietība ir pamats sadarbībai, attīstībai un nākotnei. Latvijas Universitāte gatavo studentus starptautiskajai sadarbībai un nodrošina ar informāciju, kas noderētu studientiem viņu gaitās jebkur pasaulē. Latvijas Universitāte arī gatavo Āzijas studiju ekspertus un īpaša  interese ir novērota par arābu valodu un tās kultūru. Prorektore izteica atzinību LU Akadēmiskajai bibliotēkai par darbu starpkultūru dialoga jomā mūsdienu globalizācijas apstākļos.

Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece Latvijā V.E. Hanana Al Alīli informēja pasākuma viesus, ka Apvienotajos Arābu Emirātos 2019.gads pasludināts par tolerances gadu, lai veicinātu tādas vērtības kā toleranci, dialogu, dažādu cilvēku pieņemšanu un atvērtību citām kultūrām. Vēstniece iepazīstināja ar AAE vēstniecības iniciatīvām tolerances gada ietvaros un aicināja apmeklēt Tolerances simbolu Al gafa koku LU Botāniskajā dārzā un veikt ierakstus ar atziņām un laba vēlējumiem vēstniecības izveidotajā projektā “Tolerances grāmata”. 

Muhameda Bin Rašida Tolerances balvas ģenerālsekretārs V.E. Ģenerālmajors Ahmeds Halfāns Al Mansūrī savā uzrunā vērsa uzmanību, ka sabiedrības, abpusējas cieņas un reliģiskās brīvības vērtības ir iekļautas AAE kopš tās dibināšanas 1971.gadā. AAE miermīlīgi līdzāspastāv cilvēki, kas pārstāv vairāk nekā 200 valstis. Tuvākajā laikā AAE tiks uzbūvēts starpreliģiju harmonijas simbols “Ābrahama māja (Abrahamic Family House), šajā kompleksā blakus viena otrai atradīsies mošeja, baznīca un sinagoga.

Pasākumu apmeklēja diplomāti, nevalstisko organizāciju pārstāvji, studenti, LU mācībspēki un citi interesenti, kas aktīvā diskusijā pārrunāja priekšnoteikumus tolerantas sabiedrības veidošanā. 

Dalīties