22. augustā plkst. 16.30 Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā bibliotēkā tiks atvērta LU profesora Mārča Auziņa grāmata “Flirts ar patiesību”, kuru izdevis apgāds “Jumava”.

Grāmatas nosaukumu "Flirts ar patiesību" Mārcis Auziņš pats atzīst par nedaudz provokatīvu, bet arī trāpīgu, jo patiešām arī ar idejām mēs mēdzam flirtēt ļoti līdzīgi kā ar cilvēkiem: "Flirts ir kaut kas, ko mēs ļoti bieži asociējam ar cilvēku attiecībām. Tad, kad mēs attiecībās flirtējam, tad parasti ir sajūta, vai tik es tam cilvēkam nepieeju par tuvu, vai es viņam vispār gribu tik tuvu pietuvoties? Ko apkārtējie teiks par to visu? Tur ir vesela sajūtu gamma un vesela rinda emociju. Tāpat es domāju – flirtējot ar patiesību, pietuvojoties patiesībai, mēģinot to saprast, var ieraudzīt arī ko tādu, kas pirmajā brīdī pat nobiedē. Tā emociju gamma ir ļoti līdzīga”. 

Profesoram Mārcim Auziņam piemīt īpaša prasme sarežģītas lietas izklāstīt vienkārši, saprotami un ļoti aizraujoši. To spilgti apliecina viņa populārzinātniskās esejas, kas jau vairākus gadus lasāmas viņa zinātnes slejā portālā LSM.lv

Mārcim Auziņam šķiet, ka cilvēki dabaszinātnes bieži vien mēdz ignorēt, jo tās viņiem saistās ar kaut ko formālu, sausu un neinteresantu. Ar savām esejām viņš šo attieksmi grib kliedēt, gluži otrādi parādot, cik tās patiesībā ir krāsainas un interesantas. Rakstīt viņš izvēlas par viņam pašam konkrētā brīdī interesējošām un tuvām tēmām.  

Grāmata ir kā aizraujošs ceļojums zinātnes, civilizācijas vēstures un reliģijas pasaulē, un tā domāta visiem tiem, kas vēlas pasauli izprast un izzināt dziļāk. 

Grāmata tiem, kuriem patīk dziļi domāt, izzināt un mēģināt saprast šo pasauli, - tā par izdevumu saka apgāda “Jumava” vadītājs Juris Visockis:  “Tas ir materiāls, kur ir gan fizika, gan dzīve. Man liktos, ka virsraksts tikpat labi varētu būt arī “Flirts ar skaidrību”, jo cilvēki ikdienā gaida ļoti skaidras atbildes no politiķiem, no zinātniekiem”. 

Pasākums notiks 22. augustā plkst. 16.30 LU Akadēmiskajā bibliotēkā – Rīgā, Rūpniecības ielā 10.

Dalīties